fbpx

foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european la canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția desfășurată în Szeged, Ungaria, anunță Ministerul Educației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tarnovschi a cucerit medalia de aur cu un timp de 1:50.432, devansându-i pe Zakhar Petrov din Rusia (1:51.248), care a concurat sub drapel neutru, și pe cehul Martin Fuksa (1:51.248).

Aceasta reprezintă a doua medalie pentru Serghei Tarnovschi la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged. Anterior, sportivul a obținut medalia de bronz în proba de canoe individual pe distanța de 1000 metri, cu un timp de 4:05.744. El a fost întrecut de românul Cătălin Chirilă (4:03.010) și de cehul Martin Fuksa (4:03.254).

Această prezentare necesită JavaScript.

Gabriela Danilov, campioană europeană la haltere sub 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a obținut titlul de campioană europeană la categoria sub 15 ani. Sportiva de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv a impresionat la categoria de greutate până la 45 kg. În proba de smuls, Gabriela a ridicat 60 kg, iar în proba de aruncat, 71 kg. Sportiva a obținut medaliile de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia, de o echipă formată din 12 sportivi: 8 băieți și 4 fete.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button