fbpx

update, doc | Directoarea „Joc”, suspendată din funcție. Membrii ansamblului cer anularea ordinului și o întrevedere urgentă cu ministrul Culturii

update 17:30 | 68 de membri ai ansamblului de dansuri populare „Joc” solicită ministrului Culturii, Sergiu Prodan, să anuleze ordinul de suspendare din funcția a directoarei interimare a colectivului, Aliona Strîmbeanu. Aceștia au cerut și o întâlnire urgentă cu ministrul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Membrii „Joc” susțin că sunt implicați în prezent în repetițiile unui spectacol, și totodată se pregătesc de un festival care va avea loc în România: „Considerăm că suspendarea din funcție a doamnei Aliona Strîmbeanu în această perioadă importantă și foarte încărcată va destabiliza și va demoraliza artiștii. Cerem anularea ordinului”, se arată în demers.

Această prezentare necesită JavaScript.

Știrea inițială:

Directoarea Ansamblului „Joc”, Aliona Strâmbeanu, a fost suspendată din funcție pentru perioada anchetei interne, pornite de ministerul Culturii după ce câțiva dansatori ai ansamblului au dansat la o festivitate în Rusia la care a participat și Ilan Șor.

„Urmare a participării unor angajați ai IP Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, cu program artistic, în afara raporturilor de muncă stabilite, în cadrul Forumului economic de la Sankt Petersburg, Ministerul Culturii a inițiat un proces de verificare a activității IP ANADP „Joc”, în acest scop fiind constituită o Comisie de verificare.

Ministerul Culturii a demarat o anchetă de serviciu în privința directoarei generale interimare a IP ANADP „Joc”, Aliona Strâmbeanu. Pe perioada efectuării anchetei de serviciu, se suspendă Contractul individual de muncă încheiat cu Aliona Strâmbeanu”, se arată într-o reacție transmisă reacției Realitatea.

Anterior, Maria Andriuță, reprezentanta conducerii ansamblului „Joc”, a declarat că dansatorii nu au fost anunțați despre deplasarea la Sankt Petersburg și au călătorit acolo din cont propriu.

Articole asemănătoare

Back to top button