fbpx

Plahotniuc „colecționează” cetățenii și identități? Detalii despre cel de-al doilea pașaport moldovenesc al fostului lider PDM

Victor Novak ar fi cea de-a doua identitate în Republica Moldova a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Cel puțin așa afirmă jurnalistul Alex Cozer, care susține că s-a documentat minuțios referitor la acest subiect. Declarația a fost făcută în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii” de la postul Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este mare păcat că cei care cunosc a doua identitate a lui Plahotniuc se ascund și nu vor să ne ofere detalii. Din sursele pe care le avem noi, ar fi vorba de Victor Novak. Pe site-ul Agenției Servicii Publice este un singur cetățean cu acest nume în Republica Moldova. Foarte interesant. M-am uitat chiar și în DEX, „novak” înseamnă „om puternic, viguros”. Interesat de ce și-a ales un asemenea nume domnul Plahotniuc, sau cine i l-a ales…”, a menționat moderatorul Alex Cozer.

Foto: jurnaltv.md

Invitat în cadrul emisiunii, liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a comunicat că nu cunoaște absolut nicio informație referitor la faptul că Vlad Plahotniuc ar deține o a doua identitate în Moldova.

„Nu, nu-mi vorbește despre nimic acest nume. Eu am auzit despre acest lucru odată cu dumneavoastră”, a declarat Pavel Filip.

Despre dubla identitate a fostului lider democrat a vorbit anterior, la același post de televiziune, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan. Potrivit lui, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care este finul de cununie al ex-premierului Pavel Filip.

Procuratura Anticorupție a anunțat săptămâna trecută că a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către cetățeanul Vlad Plahotniuc al celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova. Cauza penală a fost pornită pe 29 octombrie curent, pentru „abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale”, infracțiune care se pedepseşte cu închisoare de la trei la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Anterior, despre Vlad Plahotniuc s-a scris că acesta ar avea mai multe cetățenii. Politicianul este cunoscut ca Vlad Ulinici în România, iar ulterior au apărut informații despre faptul deține și cetățenia Federației Ruse, dar și cea a Cehiei.

Articole asemănătoare

Back to top button