fbpx

Au fost procesate 99,91% dintre procesele verbale. Maia Sandu se detașează de Igor Dodon cu peste 3%

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat în această dimineață rezultatele preliminare ale alegerilor de pe 1 noiembrie. În total, la scrutin au participat 1.364.597 dintre cetățenii cu drept de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După procesarea a 99,91% dintre procesele verbale, Maia Sandu se detașează de Igor Dodon cu peste trei procente. Lidera PAS a acumulat până acum 36,12%, iar președintele în exercițiu – 32,64%. Cei doi vor lupta pentru mandatul de șef al statului în turul doi al scrutinului.

CEC precizează că aceste date poartă caracter preliminar, până la prezentarea documentelor originala Comisiei. Ulterior, instituția va anunța rezultatele finale ale scrutinului.,

La alegerile de pe 1 noiembrie, la secțiile din Moldova cea mai înaltă participare la alegeri a fost la Ocnița, iar cea mai mică – la Basarabeasca. Totodată, au votat 14.000 de alegători din stânga Nistrului, 149.840 de conaționali de peste hotare. Cei mai activi din diasporă au fost moldovenii Italia, Marea Britanie, Franța, Germania, Irlanda, SUA, Rusia, Spania.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button