fbpx

„Roma va susține în continuare eforturile Chișinăului de apropiere la UE”. Președintele Italiei a felicitat-o pe Maia Sandu 

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a transmis un mesaj de felicitare președintei alese, Maia Sandu, exprimându-și susținerea pentru aceasta. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Alegerea dumneavoastră la Președinția Republicii Moldova îmi oferă plăcuta ocazie de a vă transmite sincere felicitări și să vă urez mult succes în desfășurarea înaltei funcții care v-a fost încredințată de poporul moldovean.

Sper din tot sufletul ca relațiile dintre țările noastre să se consolideze și mai mult în toate domeniile de interes comun. La consolidarea constantă a relațiilor de prietenie contribuie, în mod special, cetățenii moldoveni stabiliți în Italia, ce constituie una din cele mai numeroase comunități moldovenești peste hotare și care sunt capabili să se integreze pe deplin din punct de vedere cultural, social și economic în societatea noastră, rămânând, în același timp, legați de propriile origini.

Aș dori să vă confirm, de asemenea, că Roma va susține în continuare eforturile Chișinăului în parcursul său de apropiere la Uniunea Europeană, oferindu-i cea mai amplă colaborare posibilă în reformele pe care Republica Moldova va trebui să le implementeze în următorii ani”, a scris președintele Republicii Italiene.

Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de candidatul independent susținut de socialiști – Igor Dodon.

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat-o primul pe Maia Sandu, Putin i-a trimis o telegramă, iar Zelenski a sunat-o și a invitat-o la Kiev.Totodată, și Statele Unite ale Americii i-au trimis un mesaj de felicitare candidatei PAS.

Vezi toate știrile și informațiile despre alegerile prezidențiale din 1 și 15 noiembrie 2020.
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button