fbpx

SUA o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidenţiale

Statele Unite ale Americii (SUA) au transmis, luni, un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, candidata PAS care a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ambasada SUA în Republica Moldova menționează că americanii au sprijinit „poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară”.

„Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie preşedinte al Republicii Moldova.

Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară…”, se arată în mesajul ambasadei SUA, a cărei continuare o găsiți aici.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de candidatul independent susținut de socialiști – Igor Dodon.

Citește și:

Iohannis a felicitat-o primul, Putin i-a trimis o telegramă, iar Zelenski a sunat-o și a invitat-o la Kiev. Mesajele primite de Maia Sandu după victoria de la prezidențiale

Articole asemănătoare

Back to top button