fbpx

grafic | Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea a 96,92% din voturi, Maia Sandu a acumulat 53,53% din voturi, în comparație cu oponentul său, care a obținut 46,47% din sufragii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deznodământul a devenit evident de vreme ce Maia Sandu își consolidează poziția de lider, odată cu apropierea de prelucrarea a 100% din voturi.

La această etapă, fosta șefă a Guvernului are un avans de circa 104.000 de voturi față de adversarul său.

De menționat este că la această oră își continuă activitatea mai multe secții de votare de pe continentul american – din SUA și Canada.

Foto: captură CEC

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost procesate 100% din voturi în toate unitățile administrativ-teritoriale, cu excepția raioanelor Dondușeni, Râșcani și a mun. Bălți (unde a rămas câte un proces verbal neprocesat) și mun. Chișinău (cu două procese verbale neprocesate).

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button