fbpx

Iohannis a felicitat-o primul, Putin i-a trimis o telegramă, iar Zelenski a sunat-o și a invitat-o la Kiev. Mesajele primite de Maia Sandu după victoria de la prezidențiale

Președintele Ucrainei a anunțat că a vorbit în această dimineața la telefon cu Maia Sandu, cea care a învins la scrutinul prezidențial din Republica Moldova, felicitând-o pentru rezultatul obținut. Volodimir Zelenski a calificat discuția drept una „bună”, menționând că o așteaptă pe Sandu într-o vizită la Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul care a felicitat-o pe Maia Sandu a fost președintele României, Klaus Iohannis, care a scris un mesaj pe Twitter la ora 1:41 noaptea.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis o telegramă de felicitare Maiei Sandu. Anunțul a fost publicat pe site-ul Kremlinului astăzi, spre miezul zilei.

Iohannis a fost primul: „Cetățenii moldoveni au ales continuarea drumului european și democratic”

Președintele României a transmis un mesaj public încă în această noapte. Într-o postare pe Twitter, Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu și a declarat că cetățenii Republicii Moldova au optat în aceste alegeri pentru un parcurs european și democratic al Republicii Moldova.

Telegrama lui Putin

Președintele Federației Ruse a anunțat, pe site-ul Președinției de la Moscova, că a expediat o telegramă în adresa Maiei Sandu, felicitând-o pentru victoria obținută la scrutinul prezidențial.

Foto: captură kremlin.ru

Volodimir Zelenski a avut „o discuție bună la telefon” cu Maia Sandu, pe care o așteaptă la Kiev

Președintele Ucrainei a dedicat trei mesaje pe Twitter celei care a obținut majoritatea voturilor la prezidențialele din Republica Moldova. În primele două, Volodimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu în engleză și ucraineană, apoi a publicat un mesaj în care a anunțat că a avut „o discuție bună la telefon” cu lidera PAS, pe care o așteaptă într-o vizită la Kiev.

Sandu a fost felicitată și de premierul României, Ludovic Orban, dar și de liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, precum și de lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.

Expressing my sincerest congratulations to @sandumaiamd on her victory at the presidential election in #Moldova. I am deeply impressed with her bravery & dedication. I believe under her leadership Moldovan people will prosper, & relations between our nations will be developing.

— Sviatlana Tsikhanouskaya (@Tsihanouskaya) November 15, 2020

Amintim că duminică, 15 noiembrie, a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon – 42,47%.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button