fbpx

„Belarusul a fost și rămâne un partener responsabil”. Aleksandr Lukașenko i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu

Preşedintele nerecunoscut al Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria pe care a obținut-o la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Într-o perioadă destul de îndelungată de colaborare, Minskul și Chișinăul au reușit să obțină o experiență serioasă de colaborare în diferite domenii de activitate. Sper că această experiență va putea fi folosită în continuare pentru dezvoltarea țărilor noastre”

Belarusul a fost întotdeauna și rămâne un partener responsabil. Sper că cu ajutorul dumneavoastră vom reuși să se îmbogățească relațiile bilaterale cu noi inițiative creative în beneficiul popoarelor bieloruse și moldovenești”, se arată în mesajul trimis de președintele Belarusului.

În același mesaj se menționează că Alexandr Lukașenko i-a urat Maiei Sandu multă sănătate și compatrioților ei – pace, stabilitate și progres.

Felicitarea pentru Maia Sandu a venit după ce cu o zi înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, Alexandr Lukașenko și-a exprimat susținerea pentru Igor Dodon.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de candidatul independent susținut de socialiști – Igor Dodon.

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat-o primul pe Maia Sandu, Putin i-a trimis o telegramă, iar Zelenski a sunat-o și a invitat-o la Kiev.Totodată, și Statele Unite ale Americii i-au trimis un mesaj de felicitare candidatei PAS.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button