fbpx

Recursul lui Dodon privind fraudarea alegerilor în diasporă, respins de CSJ. Decizia este irevocabilă

Recursul lui Igor Dodon privind fraudarea alegerilor în diasporă a fost respins de Curtea Supremă de Justiție. Decizia Magistraților este irevocabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fapt, Igor Dodon, prin intermediul avocatului său, Nicolae Fomov,  cerea judecătorilor constatarea presupusei transportări organizate a alegătorilor la secțiile de votare din diasporă în turul II al alegerilor prezidențiale. Totodată, se solicita și stabilirea presupusei remunerări a persoanelor care s-au prezentat la urne pe 15 noiembrie în afara țării.

Amintim că, pe 15 noiembrie în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video în care mai mulți votanți spun că ar fi fost plătiți ca să voteze pentru Maia Sandu. Atunci se vorbea atât despre atât despre presupusa mituirea a alegătorilor din diasporă, cât și a celor din stânga Nistrului.

Ca urmare, a doua zi după scrutin, Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu preliminar, a anunțat că au existat presupuse încălcări și a punctat că va contesta rezultatele.

Pe de altă parte, Curtea Constituțională (CC) așteaptă soluționarea tuturor contestațiilor pentru a valida mandatul Maiei Sandu. Președinta CC, Domnica Manole, declara pentru Ziarul de Gardă că ședința de examinare a raportului prezentat de Comisia Electorală Centrală urmează să se desfășoare pe 4 decembrie dacă litigiile vor fi soluționate.

Actualmente, alte două dosare în care figurează foștii concurenți electorali, Igor Dodon și Maia Sandu, sunt încă pe rol. Joi, 26 noiembrie, CSJ a remis către Curtea de Apel Chișinău recursul Maiei Sandu, prin care aceasta îl acuză pe Igor Dodon de defăimare și în cheamă în fața instanței. Totodată, cererea liderului neformal al socialiștilor, prin care el solicită stabilirea faptului că mai mulți oficiali străini s-ar fi implicat în campania electorală din Moldova, a fost transmis către judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button