fbpx

La sediul PAS a apărut un agent al SPPS. Maia Sandu dispune de pază și mașină de serviciu

În această după-amiază, la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a apărut un agent al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Purtătoarea de cuvânt a partidului, Aurica Jardan, a confirmat pentru ZUGO că președinta aleasă, Maia Sandu, a fost notificată despre acordarea pazei de stat și a unui automobil de serviciu și șofer.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând cu ziua de azi, Maia Sandu va dispune de automobil de serviciu cu șofer și pază de stat, întru cât, lidera PAS a acceptat serviciile SPPS.

Și responsabilii din cadrul SPPS au confirmat câ începând de joi, 19 noiembrie, noua președintă aleasă beneficiază de protecție și pază de stat, însă nu a fost specificat la indicațiile cui a fost decis acest lucru.

Deși au trecut deja patru zile de la anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezindețiale, în urma cărora Maia Sandu a învins, aceasta nu dispunea de pază de stat. Conform legislației, care stipulează că SPPS este în subordinea președintelui țării, prin modificările efectuate în iulie 2019, lidera PAS urma să primească pază de stat la indicațiile președintelui în exercițiu, Igor Dodon. Acesta însă nu a dispus o asemenea măsură imediat după anunțarea rezultatelor preliminare ale celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button