fbpx

Prima ţară din Uniunea Europeană care autorizează pastilele anti-COVID de la Merck

Danemarca a devenit joi prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care a autorizat Molnupiravir, pastila pentru tratamentul COVID-19 produsă de laboratorul Merck. Medicamentul poate fi administrat pacienţilor simptomatici, cu un grad ridicat de risc, relatează AFP, scrie observatornews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Molnupiravir, pastila pentru tratamentul COVID-19 produsă de laboratorul Merck, a fost aprobată în Danemarca. Astfel, ţara a devenit prima din Uniunea Europeană care face acest pas pentru bolnavii de COVID-19

Comercializat sub numele de Lagevrio, medicamentul sub formă de tablete a fost aprobat la jumătatea lunii noiembrie de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), în vederea utilizării de urgenţă. Măsura a fost luată înantea unei viitoare autorizări oficiale de punere pe piaţă. Lagevrio este autorizat din noiembrie în Marea Britanie şi se află în curs de autorizare în Statele Unite ale Americii.

Merck şi Pfizer: lansarea pastilelor pentru tratarea COVID-19 în Uniunea Europeană

Ambii producători de medicamente din SUA, Merck şi Pfizer, au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%.

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri din luna noiembrie, a transmis o sursă UE, precizând că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor. Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck avusese loc în Marea Britanie, fiind urmată joi de Danemarca.

Tratamente anti-COVID de la Merk şi Pfizer. Cum se administrează pastilele

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara. Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuţiile cu Merck, un oficial UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată şi că sunt necesare mai multe date.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button