fbpx

Circa 80.000 de teste în câteva zile. Marea Britanie desfășoară acțiuni masive de identificare a tulpinii sud-africane a coronavirusului

Autoritățile britanice demarează acțiuni de testare-fulger a populați. În câteva zile se planifică testarea a peste 80.000 de persoane. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, autoritățile sanitare din Regatul își propun să identifice cazurile de infectare cu tulpina sud-africană a COVID-19. Potrivit Mediafax, pentru a desfășura misiunea vor fi mobilizați medici, asistente, poliţişti, pompieri şi aleși locali.

Măsura va fi implementată în opt regiuni, după ce în Marea Britanie s-au confirmat 105 îmbolnăviri cu noua formă de COVID-19. Dintre pacienții diagnosticați, 11 nu au părăsit țara.

Chiar dacă nu există dovezi clare că varianta sud-africană a maladiei este mai contagioasă sau mai letală, autoritățile încearcă să oprească răspândirea ei. Așadar, zonele unde se vor face testările fulger sunt cele în care s-au înregistrat deja infectări cu această tulpină.

Precizăm că, mai multe de 3.800.000 de locuitori ai Regatului Unit au contractat virusul, iar peste 106.000 au decedat din cauza complicațiilor. Pe de altă parte, de la demararea procesului de vaccinare, s-au imunizat peste nouă milioane de persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button