fbpx

Aproape de război? Israelul, pregătit de o operațiune militară contra Iranului: În două luni va putea produce arme nucleare

Teheranul este la doar două luni distanță de a crea arme nucleare. Cel puțin așa afirmă autoritățile de la Tel Aviv, potrivit Times of Israel, care se arată dispuse să organizeze operațiuni contra Iranului în aceste circumstanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul al Apărării, Benny Gantz, a declarat miercuri diplomaților străini că Israelul ar trebui să ia măsuri militare împotriva Iranului. „Statul are mijloacele de a acționa și nu va ezita să o facă. Nu exclud posibilitatea ca Israelul să ia măsuri în viitor pentru a preveni un Iran nuclear.

Iranul este la doar două luni distanță de achiziționarea materialelor necesare unei arme nucleare. Nu știm dacă regimul iranian va fi dispus să semneze un acord și să revină la masa negocierilor, iar comunitatea internațională trebuie să construiască un „Plan B” viabil pentru a opri Iranul pe urmele unei arme nucleare”, a punctat oficialul.

Autoritățile israeliene consideră că „programul nuclear iranian ar putea incita la o cursă a înarmărilor în regiune și în întreaga lume”. Așadar, responsabilii speră că un nou acord nuclear care să permită plafoane permanente pentru îmbogățirea Iranului cu uraniu și mecanisme de supraveghere.

De când președintele SUA, Joe Biden, a fost învestit, administrația sa a lăsat de înțeles că își vrea revenirea la acordul nuclear din 2015, care a limitat nivelurile la care Iranul ar putea îmbogăți și stoca uraniu, împreună cu o serie de alte activități necesare pentru crearea unei arme nucleare, în schimbul ameliorării sancțiunilor. Documentul a fost abrogat de Donald Trump în 2018.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button