fbpx

video | Zilnic obțineau peste 20.000 de lei. Cinci persoane, cercetate pentru vânzare de droguri prin magazinele online

Activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în producerea, contrabanda și circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu cei ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, ai Direcției Generale Urmărire Penală, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au documentat gruparea pe parcursul a cinci luni, perioadă în care polițiștii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

Au fost acumulate probe potrivit cărora liderul grupării ar fi creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și a atribuit rolul de administrator unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul IT.

Astfel, consumatorii de droguri ar fi fost ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic, prin această aplicație erau obținute venituri de peste 20.000 de lei. De asemenea, liderul grupării ar fi racolat persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind instruiți și remunerați de la distanță, fiind exclus în totalitate contactul fizic între organizator și curieri.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor suspecte, polițiștii au depistat și ridicat peste 5,5 de kg de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 3000.000 de lei, un gram de PVP fiind realizat cu 450 – 600 de lei consumatorilor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, computere și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

La fel, au fost depistate peste 150 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru realizare, peste 500 de pachețele Zip – Lock destinate pentru distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, un pistol traumatic, bani în sumă de peste 30.000 de lei în diferită valută, proveniți în urma realizării drogurilor.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute cinci persoane, o femeie de 19 ani, care se cercetează în stare de libertate, și patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, toți au primit arest pentru 30 de zile.

De asemenea, a fost depistată o încăpere care era utilizată în calitate de loc de distracție, de consum al băuturilor alcoolice. Toate produsele erau comercializate fără a fi însoțite de certificate de calitate, localul nu avea o autorizație de funcționare. Tot aici se organiza consumul drogurilor.

Dacă vinovăția v-a fi demonstrată, bănuiții riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button