fbpx

video | Serebrian anunță rezultatele întrevederii în format 1+1 de la Tiraspol: Nu am reușit să ajungem la un numitor comun

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a anunțat despre rezultatele întrevederii în format 1+1 de la Tiraspol. Potrivit lui, nu au reușit să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește raționalizarea coordonată a consumului de energie electrică și gaze naturale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleg Serebrian a anunțat că întrevederea „a fost una utilă, menită să diminueze percepția de ansamblu că tensiunile dintre cele două maluri sunt în continuă creștere, iar în viitorul apropiat va avea loc o nouă rundă de negocieri”.

„Am avut opinii diferite legate de modalitatea de import a medicamentelor în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă pe unul preferențial, diferențiat, cel puțin pentru perioada stării de urgență. Pe importul de produse de primă necesitate, am demonstrat delegației de la Tiraspol că nu există temei de a învinui Chișinăul de rea intenție, de presiuni economice sau de acțiuni ce ar putea duce la creșterea tensiunilor.

Volumul importurilor comparat cu anul trecut nu a suferit schimbări. Pe anumite produse, cum ar fi cele farmaceutice, se atestă într-adevăr o scădere, dar în cazul produselor alimentare se remarcă la multe capitole chiar o creștere”, a declarat viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Amintim că vineri,  28 octombrie, la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol a avut loc întrevederea de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului, Oleg Serebrian, și a Tiraspolului, Vitalii Ignatiev.

Articole asemănătoare

Back to top button