fbpx

video | Ce au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor la ex-directorul Moldtelecom, Vitalie Iurcu

Procuratura Anticorupție anunță luni, 29 noiembrie, despre rezultatele perchezițiilor efectuate la ex-directorul SA „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită. Astfel, au fost ridicate mai multe obiecte care reprezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit instituției, în urma celor șapte percheziții efectuate vineri, 26 noiembrie de către procurorii anticorupție în comun cu angajații SPIA a MAI la ex-directorul SA „Moldtelecom” și rudele acestuia, au fost ridicate 10 telefoane mobile, peste 50 de suporturi optice, un laptop, un calculator, înscrisuri de ciornă și mai multe documente, inclusiv mai multe obiecte de valoare, care fiind cercetate la fața locului în prealabil, cu implicarea specialistului, s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Totodată, s-a stabilit rolul mai multor persoane care au calitate de intermediari ai familiei fostului demnitar, ca urmare a unei tranzacții imobiliare. Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații.

Ziarul de Gardă a scris că Vitalie Iurcu, fostul director al Moldtelecom în perioada 2009 – 2015, numit ulterior, în august 2015, viceministru al Economiei, a reușit să adune, în perioada când a condus una din cele mai mari companii de stat, o avere impresionantă.

Acesta locuiește într-o casă de lux, conduce un Porsche Cayenne, deține mai multe terenuri în Chișinău care valoarează milioane de lei, iar prin intermediari, în special prin intermediul unui nepot, este implicat în activitatea mai multor firme cu activități în agricultură. Tot prin nepotul său, actualul viceministru al Economiei, arendează jumătate de har de pădure lângă Ialoveni, pădure la care, în 2014, în timpul orelor de serviciu, au muncit chiar angajați ai Moldtelecom, plătiți din banii statului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button