fbpx

R. Moldova, prima țară care semnează un Parteneriat pentru Securitate și Apărare cu UE

Premierul moldovean Dorin Recean și înaltul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, au semnat marți, 21 mai, un parteneriat de securitate și apărare, a declarat Borrell pe rețeaua socială X.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„R. Moldova a devenit prima țară care a semnat un astfel de document cu UE, care este menit să „consolideze rezistența țării. (…) Acesta va permite să abordăm în comun provocările comune de securitate, să facem angajamentul nostru mai eficient și să explorăm noi domenii de cooperare”, a spus Borrell.

Parteneriatul va funcționa ca un mecanism umbrelă pentru toate interacțiunile dintre Republica Moldova și UE, inclusiv sferele securității cibernetice, combaterea dezinformarii și apărarea, a spus Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

Documentul nu are statutul de tratat internațional și se bazează pe angajamente politice.

Republica Moldova și Franța au semnat un acord bilateral de apărare în martie, la câteva zile după ce agenția de informații a Republicii Moldova a avertizat că Rusia va încerca să destabilizeze țara în timp ce se pregătește pentru alegerile prezidențiale și un referendum privind aderarea la UE.

Articole asemănătoare

Back to top button