fbpx

Ministerul Educației cere sancțiuni pentru accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și ultragierea pedagogilor

Ministrul Educației, Dan Perciun, solicită ca în Codul Contravențional să fie adăugate sancțiuni pentru înjosirea personalului didactic și pentru accesul neautorizat în instituțiile de învățământ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul menționează că „hărțuirea profesorilor și a directorilor de școală este inacceptabilă și duce la consecințe grave”.

Federația Sindicală a Educației și Științei susține, la rândul său, că statul ar trebui să asigure cadrele didactice nu doar cu protecție juridică, dar și cu ore asigurate de consiliere individuală și de terapie.

Modificările propuse de Perciun la Codul Contravențional
Articolul 65 (4) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ.

(1) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a acestuia, în exercițiul funcției se sancționează cu amendă de la 10 la 25 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.

(2) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ însoțită de acte de huliganism şi/sau vătămare corporală, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, se sancționează cu amendă de la 50 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Amintim că directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia a fost găsită fără suflare în seara zilei de sâmbătă, 18 mai, de către un angajat al gimnaziului. Potrivit oamenilor legii, pe corpul neînsuflețit al femeii nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Natalia Manea era căsătorită și avea trei copii. Potrivit postărilor de pe rețelele sociale, publicate atât de apropiații Nataliei, cât și de membrii familiei, femeia s-ar fi aflat în conflict cu o parte din membrii colectivului gimnaziului.

Articole asemănătoare

Back to top button