fbpx

Percheziții la un fost director Moldtelecom, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită

Procuratura Anticorupție anunță că vineri, 26 noiembrie, procurorii anticorupție în comun cu angajații SPIA a MAI efectuează concomitent șapte percheziții la ex-directorul SA „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Până în prezent, au fost reținute două persoane care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii.

Procuratura Anticorupție va reveni cu detalii suplimentare după terminarea acțiunilor de urmărire penală.

Ziarul de Gardă a scris că Vitalie Iurcu, fostul director al Moldtelecom în perioada 2009—2015, numit ulterior, în august 2015, viceministru al Economiei, a reușit să adune, în perioada când a condus una din cele mai mari companii de stat, o avere impresionantă.

Acesta locuiește într-o casă de lux, conduce un Porsche Cayenne, deține mai multe terenuri în Chișinău care valoarează milioane de lei, iar prin intermediari, în special prin intermediul unui nepot, este implicat în activitatea mai multor firme cu activități în agricultură. Tot prin nepotul său, actualul viceministru al Economiei, arendează jumătate de har de pădure lângă Ialoveni, pădure la care, în 2014, în timpul orelor de serviciu, au muncit chiar angajați ai Moldtelecom, plătiți din banii statului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button