fbpx

Schimbări la examenele pentru viitorii șoferi. Ce prevede proiectul

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță despre consultarea publică a proiectului de modificare a Metodologiei desfășurării examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule și documentarea cu permis de conducere

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Modificările pentru examenele destinate viitorilor șoferi, conform inițiativei, propun o serie de amendamente la Metodologia desfășurării examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule și documentarea cu permis de conducere.

Printre principalele modificări propuse se numără:

  1. Introducerea detectorului de metale pentru a asigura securitatea în timpul examenelor.
  2. Îmbunătățirea ghidării candidaților în timpul probei scrise și practice, pentru a asigura un proces echitabil și transparent.
  3. Actualizarea regulilor referitoare la desfășurarea probei practice, inclusiv adaptarea la situații neprevăzute în trafic.
  4. Permite examinarea simultană a mai multor candidați în vehicule de examinare la categoria B.
  5. Modificări ale traseelor și a probelor practicate pentru a evalua mai bine abilitățile șoferilor în condiții reale de trafic.
  6. Implementarea unui sistem de penalizare pentru erori și încălcări ale regulilor de circulație în timpul examenului practic.
  7. Posibilitatea de contestare a rezultatelor examenului, inclusiv accesul la înregistrările audio/video ale examenului contestat.
  8. Constituirea și funcționarea unei comisii de contestare și verificare a procedurii de obținere a dreptului de a conduce vehicule.

Doritorii pot lăsa comentarii până pe 30.05.2024 AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button