fbpx

video | Avocat: Stoianoglo consideră că Sandu știa despre reținerea sa și susține că nu va demisiona

Alexandr Stoinaoglo nu planifică actualmente să își dea demisia. Declarația a fost făcută de către avocatul său, Iurii Mărgineanu, în studioul emisiunii „Puterea a Patra”, juristul precizând că clientul său crede că șefa statului ar fi știut despre arestarea lui.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La emisiune urma să vină Stoianoglo, însă acest fapt a devenit imposibil din cauza unei interdicții impuse de instanță. Așadar, avocatul său a răspuns la întrebări și a vorbit în numele lui.

„Niciodată nu s-a ținut de fotoliul procurorului general. A dorit să facă ceva bun, dar s-a primit ce s-a primit. Consideră că Procuratura Generală are nevoie de el. Va pleca atunci când Procuratura Generală va deveni depolitizată. Atunci își va da demisia, dacă nu se va scurge termenul mandatului până atunci. Nu are de gând la etapa actuală să își dea demisia”, a spus Iurie Mărgineanu.

Cât despre reținerea sa, Stoianoglo rămâne de părerea că Maia Sandu ar fi știut despre planurile de reținere a lui. „A dat indicații. În privința probelor, el spune că e prematur să dea careva probe, dar din cuvintele lui am înțeles că sunt și deține probe de implicarea nu știu încă a cui în organizarea arestării lui. Aceste probe vor fi puse pe masă la momentul oportun. La momentul de față spune că încă nu-i momentul oportun de a pune tot pe masă”, a punctat avocatul.

Șeful suspendat al Procuraturii declara și anterior că președinta s-ar face vinovată de reținerea sa. Drept reacție, Maia Sandu cerea atunci responsabililor „să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button