fbpx

Un bulevard din capitală ar putea purta numele artistului decedat Ștefan Petrache. Cum poți semna petiția?

Un bulevard din Chișinău ar putea fi redenumit după numele lui Ștefan Petrache, artistul care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile. O petiție în acest sens a fost lansată de cântărețul Cătălin Josan, adresându-se astfel și autorităților municipale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Solicit Primăriei Chișinău redenumirea unui bulevard din capitală în numele lui Ștefan Petrache. Nimic nu poate înlocui golul pe care îl lasă, însă puținul pe care îl putem face este să-i onorăm amintirea prin a-i dedica o arteră principală a capitalei. Ca el, nu vor mai fi”, a scris Cătălin în descrierea petiției.

Până în acest moment, peste 250 de oameni și-au arătat acordul pentru inițiativa propusă. Dacă vrei să semnezi și tu petiția, atunci accesează acest link.

Amintim că artistul emerit Ștefan Petrache a decedat în seara de 13 ianuarie curent, la vârsta de 70 de ani, și a fost înmormântat joi, 16 ianuarie, la cimitirul Armenesc din capitală. El a suferit timp de mai mulți ani de diabet zaharat, iar în ultima perioadă lupta cu boala a devenit și mai grea din cauza complicațiilor.

Muzicianul s-a născut în 1949, în satul Vânători din raionul Nisporeni. Acesta a fost solist al formațiilor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Printre melodiile care l-au făcut celebru se numără „Eu vin”, „Adevăruri”, „Și dacă ramuri bat în geam”, „În august”, „Chemarea casei părintești” și altele.

Articole asemănătoare

Back to top button