fbpx

ultima oră | ANRE a aprobat cererea Moldovagaz: Cetățenii vor plăti 15 lei și 18 bani pentru un metru cub de gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat cererea Moldovagaz de mărire a tarifului pentru un metru cub de gaze naturale. Cetățenii vor plăti 15 lei și 18 ani, cu TVA inclus. Tariful se aplică din 1 ianuarie 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Amintim că Moldovagaz a înaintat către ANRE o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022 de la 9227 la 13.418 de lei pentru o mie de metri cubi.

Așadar, pentru un metru cub de gaze naturale, moldovenii urmează să achite 15 lei și 18 de bani, cu TVA inclus. De menționat că tariful de până acum a fost 11 lei, cu TVA inclus.

ZUGO amintește că Guvernul Republicii Moldova a majorat compensațiile oferite pentru plata facturilor la energia termică. Anunțul a fost făcut marți, 18 ianuarie, de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Potrivit lui Gavrilița, dacă în noiembrie și decembrie Guvernul a compensat 67% din creșterea tarifului, din ianuarie compensațiile vor fi de 80% din creșterea de tarif.

Articole asemănătoare

Back to top button