fbpx

Parlamentarii au decis: Când vor avea loc audieri pe marginea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău?

Deputații vor audia mai multe instituții în legătură cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și a procesului de reziliere a contractului cu SRL „Avia Invest”. Audierile vor avea loc la 12 februarie curent. Decizia a fost luată la ședința plenară din 4 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul figura pe ordinea de zi bisăptămânală, iar deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a propus să fie stabilită data concretă a audierilor.

„Noi vrem să aflăm ce se întâmplă cu AIC sau nu? Haideți să stabilim când vom desfășura aceste audieri”, a exclamat Slusari.

Drept urmare, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a propus ca audierile să se desfășoare la 12 februarie, iar data a fost acceptată de legiuitori.

De menționat este faptul că în Legislativ ar putea fi audiați reprezentanții Procuraturii Generale, ai Centrului Național Anticorupție, ai Ministerului Justiției și ai Agenției Proprietății Publice.

ZUGO precizează că în vara anului 2020, APP a anunțat că a rezoluționat contractul de concesiune a activelor Aeroportului Internaţional Chişinău, încheiat cu Avia Invest.

Potrivit APP,  firma concesionară nu-și respecta obligațiile contractuale.

Atunci, Avia Invest declara că acuzațiile „sunt mincinoase și făcute sub influența politicului”.

Momentan, există un litigiu între Republica Moldova și Avia Invest la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Statul urmează să fie reprezentat de o casă de avocatură remunerată cu 170 de mii de euro.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button