fbpx

foto | Ai zărit autospecialele cu luminițe de pe străzile capitalei? Ministerul Afacerilor Interne a dat start Caravanei de Crăciun

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat vineri, 24 decembrie, start Caravanei de Crăciun. Astfel, 33 de autospeciale de intervenție au format o coloană imensă, decorată de sărbătoare, care a patrulat pe străzile capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actorii principali ai caravanei au fost echipajele de poliție, carabinieri, polițiști de frontieră, salvatori și pompieri.
Coloana a fost însoțită de autovehiculele de tracțiune sporită din cadrul Asociației Obștești a Clubului Sportiv de Automobilism „Terra Valahia”. Acestea au pornit de la intrarea în capitală de pe strada Calea Ieșilor și au mers pe cele mai importante artere a municipiului Chișinău, pentru a transmite oamenilor dispoziția de sărbătoare.

Caravana MAI a adus spiritul de sărbători pentru locuitorii capitalei din toate sectoarele

Oamenii au admirat coloana autospecialelor pe străzile orașului și de la ferestrele propriilor locuințe. După ce aceasta a patrulat străzile capitalei, autovehiculele specializate au ajuns în centrul Chișinăului fiind parcate în fața MAI, unde a avut loc inaugurarea oficială a evenimentului.

Cu mesaje de felicitare a venit conducerea MAI reprezentată de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), general-maior Mihail Harabagiu. Oficialii au felicitat cetățenii Republicii Moldova cu sărbătorile de iarnă și le-au urat locuitorilor capitalei Crăciun Fericit. În discursul său, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu un mesaj de felicitare către angajații subdiviziunilor afacerilor interne, cărora le-a mulțumit pentru faptul că sunt mereu alături de oameni.

„Șeful IGSU a menționat că în timpul sărbătorilor de iarnă IGSU în comun colegii din alte subdiviziuni aduc bucuria oamenilor, dar și vin cu mesajele importante de prevenire a riscurilor, cu îndemnuri pentru preîntâmpinarea situațiilor de criză, iar salvatorii și pompierii sunt promotorii mesajelor de securitate și siguranță. De asemenea, oficialul a mulțumit partenerii și colegii din străinătate pentru sprijin și ajutorul acordat pe parcursului anului”, mai este menționat în comunicatul IGSU.

Pe aleea Ministerului Afacerilor Interne, IGSU a organizat concursuri pentru cei mici, iar copiii au putu explora tehnică de intervenție. Atmosfera a fost întreținută de orchestra MAI Plai Moldovenesc, orchestra IGC și pompierii și salvatorii voluntari din Mereni, care au încântat publicul cu un recital de colinde. Ulterior coloana a ajuns la copiii internați în două instituții medicale la Institutul Mamei și a Copilului, dar și alți copii din Institutul Oncologic, care au avut parte de un spectacol feeric.

Micuții au putut urmări autospecialele de la ferestrele saloanelor, iar ulterior au primit cadouri care au fost aduse de angajații MAI. Evenimentul este organizat tradițional de IGSU deja de 6 ani consecutiv și are scopul de a transmite bună dispoziție de sărbătoare dar și prevenirea oamenilor la capitolul situațiilor de risc. În acest an Caravana MAI va ajunge în sudul și nordul țării.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button