fbpx

Fostul parlamentar Sergiu Sîrbu, din nou în vizorul procurorilor. Ar fi încercat să mituiască un deputat din alt partid

Procuratura Anticorupție informează că, joi, 16 decembrie 2021, i-a înaintat învinuirea ex-deputatului Sergiu Sîrbu, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat în fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul deputat este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele PDM, a încercat să mituiască un deputat ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100.000 până la 200.000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de PDM.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, instituția va informa opinia publică cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor.

Amintim că la începutul lunii decembrie, Sergiu Sîrbu a ajuns și în vizorul inspectorilor de integritate. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a identificat în posesia fostului deputat o avere nejustificată în valoare de circa 1,9 milioane de lei.

Ulterior, Sergiu Sîrbu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, menționând că va acționa în judecata actul emis de ANI.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button