fbpx

doc | Cererea lui Morari prin care cere recuzarea lui Stoianoglo, respinsă de CSJ

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins drept „neîntemeiată” cererea lui Viorel Morari. Astfel, nu va fi examinată recuzarea lui Alexandr Stoianoglo. Hotărârea a fost luată la 4 februarie de magistrata Liliana Catan. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit încheierii hotărârii, cererea de recuzare trimisă de Morari „nu este însoțită și susținută de probe care ar demonstra că Stoianoglo ar fi înterprins acțiuni în scopul exercitării nemijlocite a urmăririi penale sau că acesta ar conduce personal urmărirea penală, or actele adoptate de acesta în cauza penală poartă doar un caracter organizatoric al procesului penal”.

Totodată, în hotărâre, CSJ subliniază că procurorul general poate fi recuzat doar în cazul în care exercită nemijlocit urmărirea penală sau conduce personal urmărirea penală. Însă, materialele examinate relevă că cauza penală împotriva lui Viorel Morari se află în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

doc: CSJ
doc:CSJ

Amintim că fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a depus, la finalul lunii ianuarie o cerere de recuzare a lui Stoianoglo de la efectuarea urmăririi penale în cauza penală în care figurează.

Potrivit PCCOCS, lui Morari i se aduc învinuiri pe patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, „acțiuni comise în privința coproprietarilor rețelei de benzinării Vento”.

Precizăm că Viorel Morari pledează nevinovat. El afirmă că prin intermediul acestor acțiuni s-ar încerca intimidarea și reducerea sa la tăcere.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button