fbpx

video | Epidemia va fi învinsă în aprilie? Doctorul Komarovsky face noi precizări referitoare la coronavirus

Celebrul medic ucrainean Evghenii Komarovsky a publicat un nou filmuleț cu precizări referitoare la epidemia de coronavirus. Potrivit doctorului, maladia este una sezonieră și va fi învinsă odată ce temperaturile vor crește, aproximativ în luna aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Komarovsky a vorbit și despre ipoteza referitoare la perioada mai mare de incubare a bolii. El spune că s-a demonstrat faptul că ea reprezintă 14 zile, iar cazul în care la un pacient aceasta a constituit 24 de zile a fost unic și este o excepție. Potrivit specialistului, cele mai multe persoane afectate de coronavirus se tratează rapid și ușor, fără a prezenta complicații.

Medicul a precizat că boala afectează cel mai puțin copiii, iar persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile în fața coronavirusului. El declară că numărul mare de îmbolnăviri din ultima săptămână este cauzat de faptul că s-au schimbat modalitățile de diagnosticare. Totuși, numărul de persoane infectate a scăzut în afara provinciei Hubei, unde a izbucnit epidemia.

În cazul unui eventual focar, doctorul le-a oferit mai multe sfaturi medicilor și farmaciștilor. Potrivit lui, ei trebuie să fie asigurați și să solicite echipament de protecție corespunzător situației. În același timp, dacă personalul medical nu este gata să facă față, trebuie să vorbească despre asta, consideră Komarovsky.

Citește și: Ai febră, strănuți și îți este frică de coletele din China? Află cum să te protejezi de coronavirus și ce să faci dacă ai simptomele bolii

foto | Coronavirusul „atacă” mai des bărbații decât femeile. Care este rata mortalității și în prezența căror boli apare maladia?

video | Coronavirusul are acum și un „imn”? Băieții de la Comedy Zebra Show au lansat o melodie despre „boala care te doboară”

Articole asemănătoare

Back to top button