fbpx

foto | Coronavirusul „atacă” mai des bărbații decât femeile. Care este rata mortalității și în prezența căror boli apare maladia?

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CCDC) a publicat un studiu care reflectă statisticile bolii pentru diferite grupuri de pacienți. Oamenii de știință au analizat 44.672 de cazuri de contaminare cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit studiului, în aproape 90% dintre cazuri boala a fost ușoară, la 13,8% – severă și 4,7% au suferit de forme foarte severe ale maladiei. Rata mortalității totale a COVID-19 este de 2,3%. În același timp, mortalitatea atinge cele mai mari rate în provincia Hubei – 2,9%, în timp ce în restul țării rata este de 0,4%.

Numărul deceselor în rândul celor infectați rămâne scăzut, dar este în creștere în rândul persoanelor de peste 80 de ani. În același timp, bărbații mor mai des (2,8%) decât femeile (1,7%).

Studiul a identificat o serie de boli, în prezența cărora expunerea la coronavirus crește semnificativ riscul de deces. În primul rând, sunt boli cardiovasculare, urmate de diabet, boli respiratorii cronice și hipertensiune. Studiul a evidențiat riscul pentru furnizorii de servicii medicale. Un număr de 1716 de cazuri confirmate de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului medical. De la 11 februarie, cinci cadre medicale au decedat. Săptămâna aceasta a fost cunoscut despre moartea medicului șef al unuia dintre spitalele din Wuhan, scrie nat-geo.ru.

Autoritățile chineze susțin că apogeul epidemiei a avut loc în perioada 23-26 ianuarie, iar acum boala se încetinește treptat. Carantina impusă în țară a influențat foarte mult acest lucru. Conform celor mai recente date, numărul total de persoane infectate este de 75.201, dintre care 2012 au murit.

Foto: nat-geo.ru

 

Articole asemănătoare

Back to top button