fbpx

video | Descoperire care ar putea revoluționa lumea. O femeie-om de știință a inventat plasticul biodegradabil din frunze de cactus

Un grup de ingineri de la o universitate din Mexic, în frunte cu doctorul în științe Sandra Pascoe Ortiz, timp de câteva luni au lucrat la căutarea unei soluții pentru reducerea uzului de mase plastice, care poluează mediul și umplu mările și oceanele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezultatul studiului este unul îmbucurător, inginerii au descoperit o modalitate de a transforma sucul din frunzele de cactus într-un tip de plastic biodegradabil. Materialul inventat are nevoie de aproximativ o lună pentru a se descompune în pământ și de doar câteva zile pentru a se dizolva în apă.

Totodată, elasticitatea și duritatea substanței este similară cu cea a plasticului industrial, dar, spre deosebire de toxicitatea acestuia, noua invenție nu prezintă niciun pericol pentru natură, și, mai mult decât atât, la ingerare este absolut inofensivă.

„Este un produs netoxic. Toate materialele pe care le folosim la obținerea acestui plastic pot fi ingerate atât de oameni cât și de animale fără a provoca vreo daună. Asta înseamnă că, chiar dacă obiectele din acest material ar ajunge în ocean, fie vor hrăni peștii, fie se vor dizolva”,  a declarat Sandra Pascoe Ortiz, inginerul Universității din Valea Atemajac pentru presa americană.

Actualmente, materialul se produce doar la nivelul laboratorului universității și în cantități mici, însă Sandra speră că foarte curând invenția sa va trezi interesul mai multor fabrici și va începe utilizarea acestuia la nivel industrial.

Articole asemănătoare

Back to top button