fbpx

Un cardiolog de 95 de ani spune care sunt cele 8 reguli pentru o viață lungă și sănătoasă: „Nu este niciodată prea târziu”

Un fost medic cardiolog în vârstă de 95 de ani, din Japonia, i-a dezvăluit nepoatei sale cele 8 reguli pe care le respectă pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mika Cribbs, o jurnalistă americană de la CNBC, a prezentat regulile de aur ale bunicului ei care trăiește în Japonia și a ajuns la 95 de ani, având în continuare o viață active, scrie stirileprotv.ro.

Iată cele opt principii non-negociabile pentru o viață lungă și fericită:

1. O plimbare dimineața devreme
Fostul medic cardiolog este foarte matinal. Se trezește înainte de ora 5 dimineața și iese la o plimbare zilnică. De obicei merge cam 30 de minute și face cel puțin 7.000 de pași înainte de a se întoarce acasă.

2. Exerciții fizice
După plimbarea sa, el urmează o rutină de antrenament personalizată. Începe prin întinderi și apoi face o serie de exerciții de forță și echilibru.

Își alege cu grijă exercițiile din fiecare zi, în funcție de abilitățile și nevoile sale, pentru a se menține activ fără a-și suprasolicita corpul.

3. Conectarea cu cei dragi pe rețelele de socializare
După ce termină antrenamentul, el scoate laptopul și se conectează pe Facebook și Instagram. Studiile au arătat că izolarea socială a persoanelor în vârstă duce la rate ridicate de singurătate, în special în rândul bărbaților mai în vârstă.

4. Scrie pe blogul său
Începând din 2014, el petrece câteva minute aproape în fiecare zi scriind gândurile, experiențele și concluziile sale pe un blog. A adunat până acum peste 1.000 de articole.

5. Pictează
Bătrânul japonez este un pictor pasionat. În fiecare zi, se așează și își desenează autoportretul. Pe măsură ce conturează fiecare linie, umbre și detalii cu atenție, folosește timpul pentru a se cunoaște mai bine.

6. Dezvoltarea de noi abilități
În timpul pandemiei, bărbatul a început să practice grădinăritul după ce a fost inspirat de florile și plantele pe care le-a văzut în plimbările sale.

Nu este niciodată prea târziu să înveți abilități noi.

7. Un pui de somn de câte ori simte nevoia
După toate acele exerciții, se asigură că se oprește pentru un pui de somn de mai multe ori pe zi pentru a-și menține energia.

De obicei, își face prima siestă de jumătate de oră dimineața, în jurul orei 8 sau 9 dimineața, și adesea adoarme din nou după-amiază în timp ce citește.

8. Alege mâncare care îi face plăcere
Fiind o persoană foarte activă, bătrânul preferă să se bucure de fiecare plăcere a vieții, inclusive mâncatul. De aceea, la masă alege mâncărurile sale preferate, carne roșie, brânzeturi și vinuri fine. Totul cu moderație, însă.

Articole asemănătoare

Back to top button