fbpx

Un alt caz în mai puțin de o lună. La Vadul lui Voda a fost depistat vibrionul de holeră

Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrion de holeră. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Primăriei de luni, 18 iulie, de către șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii din sănătate atenționează populația despre pericolul scăldatului în bazinele din municipiul Chișinău.

„O informație pentru cei care obișnuiesc să se odihnească la plaja de la Vadul lui Vodă. Au fost colectate 6 probe de apă din bazinele acvatice în trei puncte de santinelă: plaja de la Vadul lui Vodă, plaja din orașul Vatra și din râul Bîc. În două probe, la plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul holeric”, a declarat Gîlcă.

Totodată, specialiștii din sănătate recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când aleg zona pentru odihnă în timpul sezonului estival: mergeți doar la lacurile special amenajate și autorizate, acordați prioritate zonelor situate în adiacența unor elemente naturale – păduri, relief favorabil, viteza cursului apei fără curenți puternici, nivelul apei să nu oscileze brusc. De asemenea, evitați ca apa din lac să pătrundă în organism, pentru a evita o posibilă infectare. Cel mai des, populația se poate infecta cu viruși ce pot provoca boli diareice acute sau ale pielii.

Primul caz de vibrion de holeră a fost depistat în luna iunie curent, la fel, la plaja de la Vadul lui Vodă.

Articole asemănătoare

Back to top button