fbpx

Secția de Cardiologie a Spitalului Republican a fost plasată în carantină

Secția de Cardiologie a Spitalului Republican „Timofei Moșneaga” a fost plasată în carantină. Această măsură a fost întreprinsă după ce doi pacienți internați acolo au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa Serviciului Epidemiologic de la SCR, Marcela Chilianu, a declarat că persoanele respective erau gata pentru a fi externate, însă dat fiind faptul că li se ridicase febra, le-au fost efectuate teste. Rezultatele au fost pozitive în ambele cazuri.

Totodată, angajații medicali din acea secție au fost testați pentru noul coronavirus acum o săptămână și rezultatele au fost negative, scrie timpul.md.

Chilianu a adăugat că nu este exclusă posibilitarea că pacieții ar fi contractat virusul în spital: „E complicat de spus. Dar, cu 15 zile în urmă, un medic rezident a lucrat acolo și ulterior a fost depistat pozitiv pentru COVID-19, fiind internat într-o instituție medicală. Acest medic nu a lucrat cu pacienți infectați cu COVID-19. Perioada de incubare a fost depășită, dar putem admite (o infectare a pacienților de la Cardiologie de către medicul rezident – n.r.)”, a declarat Marcela Chilianu pentru sursa citată.

Amintim că, în prezent, la Spitalul Republican sunt internate 31 de persoane bolnave de COVID-19. În instituția medicală au decedat patru persoane infectate.

Articole asemănătoare

Back to top button