fbpx

Procurorii ruși vor investiga vandalizarea tancului de la Cornești

Procurorii ruși vor demara o investigație cu privire la profanarea unui monument în R. Moldova. Despre asta a informat Serviciul de presă al Comitetului de Investigare al Federației Ruse, citat de TASS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vandali au profanat monumentul unui tanc T-34 în orașul moldovean Cornești. Ei au vărsat vopsea pe soclu și au aplicat inscripții ofensatoare. În cadrul investigației, vor fi luate măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea acestei infracțiuni. Acțiunilor lor li se va aplica o evaluare juridică în conformitate cu legislația penală”, se arată în comunicat.

Anterior, Comitetul de Investigare al Federației Ruse a anunțat că a adus sub acuzare mai mult de 170 de cetățeni străini în dosare legate de profanarea și distrugerea monumentelor dedicate soldaților sovietici.

Amintim că tancul sovietic din localitatea Cornești, raionul Ungheni, care are țeava îndreptată spre România, a fost vandalizat. Mesajul devenit celebru în războiul din Ucraina a fost scris pe postamentul monumentului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button