fbpx

Parlamentul a acceptat demisia a cinci deputați. Motivul pentru care aceștia și-au depus mandatele

Parlamentul a acceptat astăzi cererile de demisie a cinci deputați: Maia Sandu, Andrei Năstase, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Otilia Drăguțanu și Viorel Melnic. Mandatele au fost declarate vacante începând de astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și-au depus mandatele din cauza incobatibilității de funcții, Sandu fiind prim-ministră, Năstase – ministru de Interne, iar Nicolaescu-Onofrei – ministră a Educației.

În ceea ce privește Viorel Melnic, acesta a anuțat că demisionează la 17 iulie curent, fiind urmat la o distanță de câteva zile de Otilia Drăguțanu.

În urma deciziilor celor cinci deputați, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, acolo unde alegerile au fost câștigate de Maia Sandu.

Locul vacant care anterior a fost deținut de Liliana Nicolaescu-Onofrei, urmează a fi suplinit cu un deputat care aparține Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS. După plecarea Otiliei Drăguțanu, vacant a devenit și un mandat de parlamentar care aparține Partidului Democrat, transmite Moldpres.

Plecarea lui Andrei Năstase din această funcție a determinat eliberarea unui mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău. De asemenea, a rămas vacant un mandat pentru circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, după plecarea lui Viorel Melnic.

Citește și: 

doc | Un deputat a anunțat că renunță la mandatul de parlamentar: Nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest Legislativ

ultima oră | O deputată PDM și-a depus mandatul: „Am înțeles că eu nu sunt pentru politică și ea nu este pentru mine”

Articole asemănătoare

Back to top button