fbpx

Ministerul Sănătății, precizări despre eficiența vaccinului AstraZeneca. Care este rata de succes a serului

Ministerul Sănătății vine cu precizări referitor la eficiența vaccinului AstraZeneca, spunânc că acesta este sigur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului, vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient împotriva formelor grave și decese în proporție de 100%, pentru persoanele de peste 65 ani – 85% și împotriva tuturor formelor de boală – 82%.

De asemenea, Ministerul Sănătății susține că Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentului au determinat că beneficiile vaccinului AstraZeneca în combaterea COVID-19 continuă să depășească riscul efectelor secundare.

Totodată, OMS susține că vaccinarea nu este asociată cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge și că în cazul evenimentelor tromboembolice severe și trombocitopeniei asociate, indiferent de existența sau lipsa legăturii cauzale cu vaccinarea, frecvența înregistrată a acestora este de mai puțin de 1 caz per milion de persoane vaccinate.

Potrivit Ministerului, până la moment n-au fost depistate careva afecțiuni preexistente în rândul persoanelor care au suferit tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea cu AstraZeneca și nici afecțiuni preexistente care să servească drept contraindicație sau să implice precauții speciale pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button