fbpx

În ajun de 9 mai, Dodon îl felicită pe Putin: „I-am urat, din toată inima, un cer liniștit, unitate, armonie, bunătate și bunăstare ”

În ajunul zile de 9 mai, președintele Igor Dodon i-a trimis un mesaj de felicitare liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a scris pe pagina sa de Facebook o urare președintelui rus cu ocazia Zilei Victoriei. Acesta a accentuat că victoria pe Frontul de Răsărit în cel de-al Doilea Război Mondial reprezintă gloria unui popor unit, care „și-a strâns toată forța și voința în pumn, și a rezistat”.

„Prin sacrificii și suferințe enorme, poporul a reușit să respingă agresorul și să elibereze nu numai țara, ci și multe state europene”, a scris Igor Dodon.

Acesta și-a exprimat regretul că lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial nu au fost încă învățate de toți.

„În zilele noastre, când în multe țări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice și evenimentele din acei ani sunt denaturate, este mai important ca oricând ca adevărul despre război să fie transmis din generație în generație”, a mai adăugat președintele.

La finalul mesajului său, Igor Dodon a ținut să-l felicite pe Vladimir Putin și, totodată, întregul popor rus, cărora le-a dorit „din toată inima, un cer liniștit, unitate, armonie, bunătate și bunăstare”.

Articole asemănătoare

Back to top button