fbpx

foto | Mănăstiri, conace și izvoare: 5 locuri pe care să le vezi dacă ajungi în raionul Orhei

Mai avem de savurat câteva zile de vară, combinate cu sărbătorile naționale. Acum este cel mai potrivit moment pentru a redescoperi atracțiile turistice din țara noastră și a vizita destinații frumoase. ZUGO vă recomandă 10 locuri pe care să le vedeți dacă ajungeți să explorați raionul Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Orheiul Vechi

Locul este preferat atât de turiști, cât și de cei de acasă. Admirați natura, încercați să observați dacă își schimbă canionul culorile pe parcursul zilei și neapărat faceți o plimbare pe străduțele din Butuceni, salutați localnicii și prinde-ți capăt de vorbă ca să aflați cât mai multe.

Foto: travel.md
Foto: tripadvisor.com

2. Mănăstirile

Raionul Orhei are multe locașe vechi. Fiecare dintre ele este mai frumoasă, mai diferită și interesantă decât celelalte. Aveți de ales între mănăstiri, catedrale vechi și chiar o biserică romano-catolică.

Colaj: ZUGO/ foto: okay.md, travel.md, turismlanda.ro, orheianca.eu

3. Conacele

În raionul Orhei sunt amplasate câteva conace, cel mai cunoscut aparținând cândva familiei Lazo. Acesta se află în satul Piatra și este orientat spre valea râului Răut. La fel, tot în Piatra se află și conacul familiei Bagdasarov, iar la Ivancea găsiți conacul Balioz, care include un parc de șapte hectare și Muzeul Meșteșugurilor Populare.

Foto: Agentia de Inspectare si Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova via Facebook
Foto: moldova.org

4. Casa-muzeu „Alexandru Donici”

Se află în localitatea cu același nume și reprezintă locul unde s-a născut fabulistul. Complexul cuprinde biserica „Adormirea Maicii Domnului”, mormintele de familie, dar şi izvorul Stânca.

Foto: adevarul.ro

5. Izvorul Jeloboc

Jeloboc curge în apropiere de Răut, pe un deal abrupt și stâncos. Acesta are cel mai mare debit din Republica Moldova și este unul dintre cele mai puternice izvoare din Europa.

Foto: moldovenii.md

Articole asemănătoare

Back to top button