fbpx

foto | Brațul de aur al R. Moldova, Daniel Procopciuc, a devenit Campion Mondial printre profesioniști

Pe 29 iulie, magnificul oraș amplasat pe două continente, metropola turcească Istanbul, a găzduit tradiționalul eveniment East versus West Armwrestling în cadrul căruia au fost disputate meciuri profesioniste între cei mai buni sportivi din lume. Republica Moldova a fost onorată să fie reprezentată la acest eveniment de către multiplul campion Daniel Procopciuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în urma acestui eveniment, Procopciuc a devenit, la propriu, „regele” categoriei – 75kg în Armwrestlingul mondial.

Daniel Procopciuc a câștigat lupta de titlu și centura de Campion Mondial printre profesioniști, brațul stâng.

Acesta a disputat meciul categoriei în limitele categoriei – 75 kg, avândul drept adversar pe pretendentul din Armenia, Emil Amirșadean.

Lupta a fost parte a main cardului legendarului show sportiv „East versus West” organizat în Istanbul.

Potrivit sportivului, „acesta a fost un meci incendiar, interesant atât din punct de vedere tehnic cât și strategic, iar acest succes, la fel și celelalte performanțe obținute, le datorează în primul rând antrenorului său, Alexandru Grumeza care este și Președintele Federației Naționale de Armwrestling din Republicii Moldova, cât și timpului acordat antrenamentelor și răbdării avute pentru a atinge aceste frumoase rezultate.”

Menționăm că recent, în cadrul Campionatului European de Aarmwrestling, desfășurat la Chișinău, și de această dată, brațul de aur al Moldovei, cum mai este el supranumit Daniel, a excelat la ambele brațe, câștigând tocmai al șaselea său titlu consecutiv de campion european, el fiind și cvadruplu campion mondial.

Amintim că anul trecut, în cadrul East versus West Armwrestling Daniel Procopciuc și-a adjudecat și titlul de Campion Intercontinental.

Citește și: Sportivul moldovean Daniel Procopciuc, scăldat în aplauze la festivalul sportului din Sicilia

Articole asemănătoare

Back to top button