fbpx

„Este o planetă rusească”. Venus – un nou motiv de dispută între Kremlin și americani?

Agenția Roscosmos a anunțat că intenționează să cerceteze planeta Venus după ce au apărut informații că în atmosfera ei există viață. Proiectul Venera-D, care urma să fie realizat în colaborare cu NASA, ar putea fi desfășurat fără atragerea cooperărilor internaționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același, timp, într-un comunicat de presă emis de Roscosmos se arată că SUA a numit planeta Venus „sovietică” încă în perioada URSS. Acum, însă, savanții ruși ar urma să creeze un dispozitiv care să adune probe ale solului și ale substanțelor din atmosfera corpului ceresc.

În același timp, din cauza temperaturilor înalte de pe Venus, timpul record în care un aparat a rezistat pe suprafața ei este de 127 de minute, anunță responsabilii de la Roscosmos.

Mai mult, șeful instituției, Dmitry Rogozin, citat de Euronews, a declarat că „Venus este o planetă rusească”. Totuși, există voci care afirmă că finanțările pentru proiectul Venera-D ar fi urmat să înceapă anul trecut, iar acesta să fie pus în aplicare în 2029.

Deocamdată nu este clar dacă NASA va mai fi implicată sau nu, dat fiind faptul că aceasta urma să cheltuie circa 300 de milioane de dolari, iar Rusia în jur de 17 miliarde de ruble pentru realizarea lui, iar declarațiile celor de la Roscosmos rămân a fi confuze.

Articole asemănătoare

Back to top button