fbpx

Designerul Apple a anunțat că va părăsi compania pentru a-și înființa o firmă proprie. Investitorii, îngrijorați de soarta gigantului

Designerul iMac și iPhone, Jony Ive, a anunțat că va părăsi compania Apple în acest an pentru a-și înființa o firmă proprie, LoveFrom. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate acestea, potrivit unui comunicat plasat pe pagina web a gigantului, Ive va continua colaborarea cu Apple prin anumite proiecte exclusive.

„Jony este o figură singulară în lumea designului, iar rolul său în renaşterea Apple este gigantic, de la revoluţionarul iMac în 1998 la iPhone în 2007 sau la noul sediu al grupului din California. Apple va continua să profite de talentul lui Jony lucrând direct cu el pe proiecte exclusive”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Cook s-a declarat „nerăbdător” în a colabora cu designerul prin intermediul noii sale firme.â

„După aproape 30 de ani şi nenumărate proiecte, sunt extrem de mândru de munca de durată pe care am depus-o pentru a crea o echipă de design, un proces şi o cultură la Apple, care nu au egal”, a declarat Ive.

Jony Ive este de origine britanică, are 52 de ani, iar în urmă cu câțiva ani a fost înnobilat de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, transmite Agerpres.

Până în prezent se cunosc puține detalii despre LoveFrom, cu excepția faptului că va avea sediul în California și se va concentra pe tehnologia portabilă.

Decizia lui Jony Ive de a părăsi compania intervine însă într-o perioadă de schimbări majore pentru Apple. Directorul de retail, Angela Ahrendts, a plecat în luna aprilie, iar investitorii se declară îngrijorați de scăderea vânzărilor la iPhone-uri.

Articole asemănătoare

Back to top button