fbpx

CSE a decis: Șase posturi TV, suspendate pe perioada stării de urgență

CSE a decis suspendarea licențelor a șase posturi de televiziune: Orizont Tv, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3. Decizia vine la scurt timp după briefingul de presă al directorului SIS, Alexandru Musteață, în care a declarat că „posturile promovează constant narative manipulatoare care alături de agresiunea informațională promovată de factorul extern, generează o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, a NATO și UE”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În Republica Moldova zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Federației Ruse. În ultimele săptămâni, aceste amenințări au crescut în intensitate. Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic. Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care promovează interese străine. Aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara”, scrie Recean.

Acesta mai menționează că deține dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator.

„Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, precizează oficialul în mesajul său.

Articole asemănătoare

Back to top button