fbpx

Credit ipotecar cu dobândă fixă sau variabilă? Care este mai avantajos?

Ți-ai dorit mereu o locuință? Vrei să o cumperi cu un credit avantajos și fără alte surprize, dar nu știi ce să alegi: un credit ipotecar cu dobândă fixă sau una variabilă? Am decis, alături de echipa companiei Credit Ușor, lider pe piața de credite rapide, să îți clarificăm toate dubiile, astfel încât să iei decizia cea mai bună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Creditul ipotecar cu dobândă fixă: avantaje sau dezavantaje

Creditul ipotecar cu rată fixă este un produs financiar cu rata dobânzii stabilită expres în contractul de creditare pe care îl închei, iar durata acestei înțelegeri variază de la o instituție financiară la alta.

Avantajele exprese ale acestui tip de dobândă fixă e:

  • Nivelul de stabilitate – faptul că știi expres cât ai de achitat, lună de lună, fără ca indicii să fie influențați de fluctuațiile valutare;

  • Claritatea actului juridic – respectiv, în momentul accesării unui astfel de credit vei ști sigur cât trebuie să achiți constant, lunar și respectiv decizia achiziției unui bun imobiliar va fi clară, de la bun început.

Dezavantajul major e că în cazul scăderii dobânzii de referință prestabilită, clientul nu beneficiază de reducere. Respectiv, continuă să plătească suma prestabilită.

În plus, creditul cu dobândă fixă poate veni la pachet cu diferite garanții incluse în contract, pe care trebuie să-l studiezi cu maximă atenție.

  1. Creditul ipotecar cu dobândă variabilă

    Creditul ipotecar cu dobândă variabilă reprezintă un produs financiar a cărei dobândă de restituire variază în dependență de mai mulți factori, de la indicatorii monetari la evoluția de ansamblu a pieții monetare. Printre factorii de bază care influențează acest tip de credit, dar și alte credite fără gaj sunt:

    • Crizele politice;

    • Crizele epidemiologice;

    • Scumpirea prețurilor la produsele vitale, precum sunt cele agricole etc.

    Avantajul acestui tip de credit e că poate să fie ieftinit, dacă indicii de referință scad considerabil. De exemplu, deprecierea valutelor internaționale poate duce la scăderea simțitoare a ratei.

Dezavantajul major e că rata poate crește dacă cresc indicii de bază, cum ar fi inflația, prețul de vânzare – cumpărare a valutelor de referință.

Dacă ai nevoie de ajutor, fie pentru a te orienta care împrumut e mai bun pentru tine, fie pentru a stabili suma sau durata optimă a creditului ipotecar, Alege Credit Ușor. Poți opta pentru un credit doar cu buletinul în cele mai avantajoase condiții, eventual pentru o primă rată. Oferim împrumuturi rapid, fără birocrație, fără documente suplimentare, în condiții avantajoase.

Articole asemănătoare

Back to top button