fbpx

Coronavirus în Moldova: Sunt deja peste 30 de cazuri de nerespectare a măsurilor impuse. Amenzile ajung la circa 800.000 de lei

Din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații de Urgență, în contextul epidemiei de coronavirus în Moldova, au fost înregistrate deja 38 de procese verbale. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800.000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, 33 dintre cazuri sunt cele în care agenții economici nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, iar în cinci procese verbale sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului.

Informația a fost prezentată recent de Ministerul Afacerilor Interne, care precizează că – prin subdiviziunile sale – va continua să asigure ordinea și siguranța publică, inclusiv siguranța în traficul rutier. Angajații polițiști și carabinieri vor patrula și monitoriza teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină.

Totodată, polițiștii și carabinierii vor informa cetățenii despre riscurile infecției cu virusul COVID-19, despre măsurile recomandate de autorități și despre riscurile la care sunt supuși în momentul în care nu le respectă. Poliția va supraveghea activitatea agenților economici, va verifica dacă aceștia respectă măsurile și va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul în care acesta sunt încălcate.

Nu ultimul rând, oamenii legii în colaborare cu administrația publică locală vor verifica agenții economici și se vor asigura dacă aceștia au sistat sau nu activitatea conform cerințelor autorităților, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi. FoMAI precizează că în localitățile în care a fost declarată stare de carantină sunt instalate posturi de restricționare a transportului rutier.

Articole asemănătoare

Back to top button