fbpx

Boris Gîlca, obligat de a nu părăsi Chișinăul. Ce a mai decis instanța

Șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, a fost eliberat din arest la domiciliu și i-a fost aplicată o măsură non-privativă de libertate – obligația de a nu părăsi localitatea. Totodată, juristul Direcției a fost plasat în arest la domiciliu, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Referitor la cele două persoane care au fost reținute pentru 72 de ore la 04 mai 2023, venim cu următoarele detalii suplimentare: Procuratura Anticorupție a solicitat măsura preventivă – arest preventiv în privința juristului Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău. Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 06 mai 2023, juristul a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Încheierea a fost contestată cu apel de către procurorul anticorupție, considerând-o neîntemeiată.

Procuratura Anticorupție a aplicat o măsură non-privativă de libertate – obligația de a nu părăsi localitatea în privința șefului Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău. La moment sunt efectuate acțiuni de urmărire penală, cu detalii vom reveni ulterior”, menționează reprezentanții PA.

Boris Gîlcă a fost reținut joi, 4 mai, pentru 72 de ore. Acesta este vizat într-un dosar al delapidării mai multor bunuri destinate refugiaților din Ucraina.

Ulterior, la data de 6 mai, Boris Gîlca a fost eliberat din izolatorul CNA și plasat în arest la domiciliu.

Articole asemănătoare

Back to top button