fbpx

Avertizarea de caniculă din Europa s-a transformat în Cod roșu: În Franța au fost atinse temperaturi record de 44,3 grade Celsius

Canicula continuă în mai multe țări din Europa, cu temperaturi arzătoare care vin să bată toate recordurile pentru luna iunie de până acum. Vineri, în Franța a fost înregistrată o temperatură exagerat de mare, de 44,3 grade Celsius, în departamentul Vaucluse din sud-estul țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această temperatură a înscris un nou record, depășind temperatura maximă de 44,1 grade înregistrată în august 2003 la Montpellier.

Mai multe instituții de învățământ din țară au fost închise, iar părinții au fost rugați să-și țină copiii acasă cât mai mult timp posibil. Din același motiv au fost amânate și unele examene.

Mai multe regiuni ale Franței se află sub Cod roșu de caniculă, iar restul zonelor, mai puțin afectate de temperaturile dogoritoare, sunt sub Cod portocaliu.

Și țările europene se confruntă cu valul de caniculă care și-ar avea originile din nordul Africii, transmite digi24.ro. Printre ele se numără și Germania, Polonia și Cehia, unde mercurul din termometre a întrecut toate limitele de până acum.

Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, în regiunea spaniolă Catalonia a izbucnit un incendiu de vegetație, care amenință aproximativ 20.000 de hectare de teren.

Zonele nordice și centrale ale Italiei se confruntă cu valori termice de circa 40 de grade Celsius, iar capitala se află sub Cod roșu de caniculă.

Luna iunie bate recordul și în Germania, unde s-au înregistrat miercuri 38,6 grade în localitatea Coschen.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor continua să crească în următoarele trei zile.

Articole asemănătoare

Back to top button