fbpx

20 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au demisionat. Cererile, aprobate de CSM

Curtea de Apel Chișinău rămâne fără 20 de judecători, din aproape 40, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în cadrul ședinței de marți, 7 mai, cererile de demisie. Majoritatea și-au argumentat decizia prin motive de ordin personal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău care au demisionat sunt: Sergiu Arnăut, Eugeniu Clim, Ina Dutca, Silvia Gîrbu, Ghenadie Lîsîi, Viorica Mihaila, Igor Mînăscurtă, Veronica Negru, Anatol Pahopol, Ecaterina Palanciuc, Ion Secrieru, Stelian Teleucă, Ion Țurcan, Boris Talpă, Steliana Iorgov, Liubovi Brînza, Sergiu Daguța, Vitalie Cotorobai, Nelea Budăi și Nina Cernat.

De asemenea, CSM a admis și cererea de demisie din funcție a judecătorului Ion Dănăilă de la Curtea de Apel Cahul.

Totodată, CSM a anunțat un nou concurs pentru suplinirea funcțiilor de judecător la instanța de Apel, iar pentru a evita blocajul în examinarea dosarelor, CSM va transfera temporar judecători din prima instanță la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că cei 20 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie din funcție la începutul lunii mai curent. Atunci, președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că demisiile sunt justificate prin faptul că magistrații nu doresc să treacă procedura de vetting.

Articole asemănătoare

Back to top button