fbpx

Șeful Sputnik Moldova susține că va ataca la CEDO decizia privind expulzarea sa

Directorul Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a dezvăluit într-un interviu pentru RT că nu a primit nicio oportunitate de a contesta decizia de expulzare și că i s-a dat foarte puțin timp pentru a-și strânge bunurile personale și documentele. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Denisov a subliniat că, deși autoritățile locale dispuneau de numerele sale de telefon și adresa de e-mail, nu au contactat jurnalistul în legătură cu expulzarea sa.

El a descris procesul de expulzare ca fiind extrem de grăbit și inoportun, afirmând: „Să semnezi o decizie de expulzare din țară pe data de 8 și să o predai pe 13, când deja a expirat termenul de apel și nu ți se dă timp nici măcar să iei bani, lucruri, documente – aceasta este o caracteristică foarte proastă a serviciilor relevante.”

În ceea ce privește posibilitatea de a-și apăra drepturile în această situație, Vitalii Denisov a menționat că ar putea fi interesant să apeleze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), subliniind că Moldova a pierdut în trecut multe procese la CEDO și a plătit despăgubiri semnificative către reclamanți.

În prezent, jurnalistul se află în Erevan și urmează să călătorească spre Moscova. Cu toate acestea, el a asigurat că expulzarea sa nu va afecta activitatea agenției Sputnik în Moldova, afirmând că echipa va continua să-și îndeplinească responsabilitățile.

Articole asemănătoare

Back to top button