fbpx

Zelenski susține că Rusia refuză să-și ia morții din Ucraina: „Ce cred părinții lor? Este înfricoșător”

Rusia refuză să-și ia morții de pe câmpul de luptă din Ucraina, a afirmat președintele Volodimir Zelenski în cadrul primului interviu acordat unor jurnaliști ruși. Sunt doar niște copii, spune Zelenski. Dar Rusia nu vrea să facă nicio mișcare în acest sens, aparent temându-se să nu dezvăluie adevăratul număr de soldați care mor în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Le-am cerut rușilor să vină să își ridice soldații morți. Nu o fac. Chiar și câinii și pisicile moarte sunt tratate mai bine. Îi urăsc pentru că ne-au invadat, dar trebuie să fii totuși om. Ce cred părinții lor? Este înfricoșător, pentru că dacă așa îi tratează pe ai lor, cum îi vor trata pe ceilalți?”, a reliefat liderul de la Kiev, potrivit Digi24.

Întrebat de ce a făcut Putin toate acestea, Zelenski a răspuns că Putin nu este un strateg. „Asta ar însemna să planifice cu cinci președinții înainte. Putin a încercat să obțină prin forță ceea ce nu se poate obține. O eroare gravă. Dumnezeu să-l ierte”, a comentat Zelenski.

Întrebat despre numărul de morți, răniți și prizonieri de război și dacă ucrainenii au numele lor, Zelenski a răspuns: „Avem numele prizonierilor de război, la fel și rușii. Au existat discuții despre potențiale schimburi”.  Președintele spune că ar fi de acord cu schimburi de prizonieri.

Despre soldații din Insula Șerpilor, Zelenski a spus că unii au murit, alții au fost luați ostatici. (A existat o oarecare confuzie cu privire la ce s-a întâmplat aici, dar acest incident a născut celebrul slogan „Navă de război rusă, du-te dracu’”).

În altă ordine de idei, Zelenski a refuzat să spună ceva despre cele câteva zeci de atentate de care ar fi fost vizat de când a început războiul.

Vezi și: Zelenski: Am găsit uniforme de paradă în primele convoaie capturate. Rușii credeau că vor defila pe Maidan în 3-4 zile

Autoritatea rusă de reglementare a presei, Roskomnadzor, a transmis un avertisment către mass-media din Rusia căreia i se cere să nu difuzeze un interviu cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button